Sociale projecten

curl

5 jaar Smile To me

Voor Ronde Tafel Halle is de vereniging Smile To Me geen onbekende. Reeds meerder jaren zorgen we voor een financiële steun. Deze steun help de vereniging Smile To Me bij het verwezenlijken van haar doel: een glimlach tevoorschijn toveren bij anderskinderen. En dit door het organiseren van een jaarlijks FEEST! Dit jaar was de vijfde editie en dit maal in het thema Circus.
Anderskinderen zijn immers zeer expressief. Wanneer ze zich goed voelen en gelukkig zijn, toveren ze op hun gezicht een glimlach van het ene oor tot aan het anderen oor. Hun oogjes blinken van plezier en dat geeft iedereen zo’n warm gevoel. De naam ‘Smile to Me’ was haast een vanzelfsprekendheid.
Ook de ouders zijn vol lof over de organisatie. Ouders die ook even konden spreken met andere ouders die doorgaans dezelfde ervaringen of problemen hebben. En zo’n babbel dat helpt… Dat is een schouderklop, een uitlaatklep, een opluchting en een bevestiging van je liefde voor je kind. Een ouder van een anderskind kan echt meespreken, meevoelen, meedenken en meeleven met die andere ouders. En weten dat je niet de enige ouder bent met zo’n zwaar engagement, dat helpt, dat versterkt en dat motiveert.
Rond Tafel Halle besloot om naast de financiële steun ook de handen uit te mouwen te steken en de anderskinderen te begeleiden op hun feest. Een geen alledaagse opgave, maar een ervaring en een warm hart rijker.

Georganiseerd op
22/10/2016

Ondersteuning Smile To Me

In zaal Zonnig Leven had het jaarlijks feest van Smile To Me plaats. De kinderen en hun ouders kregen er een reuze feest. Dit jaar sprongen er ook een aantal leden van Lions Kasteel Gaasbeek en de Ronde Tafel bij om te helpen met opdienen, tombola verkopen en tijdens de Foute Fuif, dansen met de kinderen. De Ronde Tafel overhandigde ook een cheque aan de organisatie en de Lions deden draagtassen cadeau waarmee de kinderen hun spulletjes kunnen mee nemen.

Georganiseerd op
17/10/2015

Ondersteuning de Hoeve

Reeds het tweede jaar op rij steekt de Ronde Tafel Halle hun handen uit de mouwen op de Hoeve in Strijtem. Naast de structurele sponsoring van €2000, kregen de hagen die de Hoeve ommuren hun jaarlijkse snoeibeurt en ook werd de hooizolder gestapeld ter voorbereiding van de winter.

Vorig jaar bouwden de leden van de Ronde Tafel Halle eigenhandig een praktische lemen hut. Met deze initiatieven steunt de Ronde Tafel Halle de visie van de Hoeve om kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking de kans te bieden kennis te maken en deel uit te maken van een "natuurlijk" gebeuren.

Georganiseerd op
21/08/2013