Ronde tafel

curl

Doel van de Ronde Tafel

  1. De vriendschap onder jonge mannen in het kader van hun beroeps- en sociale bezigheden bevorderen.
  2. Activiteit en verantwoordelijkheidszin aanmoedigen door ontwikkeling der hoogste idealen zowel op burgerlijk als op beroepsgebied.
  3. Samenwerking, vriendschap en begrip onder landen en volkeren bevorderen en uitbreiden.
  4. De uitstraling der vereniging doorheen de wereld begunstigen.

De vereniging verwezenlijkt haar doel door organisatie van vergaderingen, conferenties, debatten en alle soortgelijke activiteiten, waarbij elk politiek, confessioneel, taalkundig en rasproselitisme verboden is.

Bij het voorlezen van deze statuten start de Ronde Tafel haar meeting, dat is ook zo in Halle. Deze statuten geven weer waar de tafel voor staat, maar daar ben je als buitenstaander nog niet zo veel mee.

Wat doet de Ronde Tafel van Halle nu eigenlijk?

De Ronde Tafel is een serviceclub, dit betekent concreet dat ze zich inzet voor community building. Samenwerken aan een beter maatschappij. Dit gaat hoofdzakelijk door middel van donaties naar sociale projecten, bij voorkeur sterk regiogebonden. Deze donaties komen vooral door charity events die georganiseerd worden. Als tafelaar besteed je heel wat tijd en manuren aan deze activiteiten, gelukkig kan dit steeds aan het aangename gekoppeld worden.

De Ronde Tafel Halle spreekt elke tweede en laatste woensdag van de maand af in Resto Goesting (Grote Markt te Halle) om er samen “te tafelen”, we bespreken er onder andere welke projecten we willen steunen, welke acties we hiervoor ondernemen,… maar eveneens belangrijk is het samenzijn en de vriendschap. In een sfeer van kameraderie eten en drinken, nieuwe mensen leren kennen en is gewoon, na een drukke werkdag, relaxen.